Predavanje i izložba “Obilježavanje 440. obljetnice Bitke kod Gvozdanskog”

Od Interpretacijskog centra baštine Banovine dobili smo slijedeći tekst i pozivnicu:
Srdačno Vas pozivamo na drugo od serije predavanja projekta “Obilježavanje 440. obljetnice Bitke kod Gvozdanskog” koje će se u organizaciji Interpretacijskog centra baštine Banovine održati u njegovom sjedištu u Petrinji, Gupčeva 31 srijedu, 24. listopada s početkom u 18:00h. Ujedno ćemo predstaviti i izložbu radova članova likovnih udruga SULIKUM i PETRIART koji su sudjelovali u likovnoj koloniji “Gvozdansko 440.”.
 
Interpretacijski centar baštine Banovine u partnerstvu sa Sisačko-moslavačkom županijom cijelu 2018. godinu raznim aktivnostima obilježava 440. godinu od Bitke kod Gvozdanskog koja je 1578. godine ispisala jednu od najslavnijih stranica hrvatske povijesti. Utvrda Gvozdansko je predstavljala iznimno važan posjed obitelji Zrinski budući da je u njoj bila smještena kovnica novca, a njena okolica obilovala je nalazištima plemenitih ruda.
Projekt financira Ministarstvo kulture kroz svoj Program javnih potreba u kulturi za 2018. godinu.
 
Pozivnica na predavanje nalazi se u prilogu poruke.
 
Treće predavanje istog ciklusa najavljujemo za 29. listopad u 18h kada ćemo slušati prof. Domagoja Sremića s temom “Bitka kod Gvozdanskog”, a nakon njega iste večeri u 19h održat će se i odgođeno predavanje izv.prof.doc.dr.sc. Hrvoja Kekeza.
Predavanja 29. listopada održavamo u prostorima Državnog arhiva u Sisku, Frankopanska 21, a uslijedit će i pozivnica prije samog događanja.
Veselimo se Vašem dolasku,
Martina Mladenović, dipl.nov./dipl.muz.
Ravnateljica

099/4777-171

Pozivnica_Srebra Nikole Zrinskog

Odgovori